Masažas – grožiui ir sveikatai

masazasMasažas – tai ne tik malonus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir veiksminga priemonė padedanti pagerinti tiek fizinę, tiek psichinę sveikatą bei išsaugoti grožį. Tai yra tobulas pasirinkimas bet kokio amžiaus, fizinės ištvermės ir kitų charakteristikų asmenims. Svarbiausia, žinoma, geras specialistas, kuris atliks masažą profesionaliai. Taip, kad nauda būtų ne tik kūnui, tačiau ir sielai.

Masažo nauda grožiui

Masažas – piliulė Jūsų grožiui. Pirmiausia tai yra priemonė galinti ženkliai pagerinti Jūsų odos būklę. Masažas skatina kraujotaką, o tai padeda aprūpinti odą deguonimi ir maistinėmis medžiagomis. Visa tai gali padėti pagerinti odos elastingumą, stangrumą ir spalvą, sumažinti raukšles ir smulkias raukšleles. Taip pat jis gali pašalinti toksinus iš Jūsų organizmo, tad natūraliai oda atrodys kur kas geriau. Kūno glostymas bei „minkymas“ padeda limfos sistemai pašalinti iš organizmo toksinus ir atliekas. Tai gali padėti pagerinti odos išvaizdą ir sumažinti spuogų bei kitų odos problemų riziką.

Jeigu norite sumažinti raumenų įtampą – tam irgi puikiai tiks masažas. Jis gali padėti atpalaiduoti įtemptus veido ir kaklo raumenis, o tai gali sumažinti raukšlių atsiradimą ir pagerinti veido formą. Galiausiai, norintiems sustabdyti laiką – tai yra labai puikus pasirinkimas, kadangi jo metu yra skatinama kolageno gamyba.

Masažo nauda sveikatai

Tiesa, masažas tarnauja ne tik žmogaus grožiui, tačiau taip pat ir sveikatai. Būtent dėl jos dažniausiai ir yra nusprendžiama reguliariai mėgautis kūno glostymo ir tam tikrų taškų spaudimo malonumais.

Pirmiausia tai yra puiki pagalba tiems, kurie jaučia stresą. Masažas gali padėti sumažinti kortizolio, streso hormono, kiekį organizme. Tai gali padėti pagerinti nuotaiką, sumažinti nerimą ir depresiją, pagerinti miego kokybę. Kaip jau minėjome jis mažina įtampą raumenyse. Tai yra puikus pasirinkimas siekiantiems atpalaiduoti įtemptus raumenis, sumažinti skausmą ir pagerinti sąnarių lankstumą. Tyrimais įrodyta, kad masažas gali padėti pagerinti kraujotaką. Kadangi jis skatina kraujotaką, o tai gali padėti pagerinti maistinių medžiagų ir deguonies pristatymą į raumenis ir audinius. Tai taip pat gali padėti pašalinti iš organizmo toksinus.

Masažuotojai teigia, kad jis gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, tad tikėtina, kad rečiau sirgsite. Masažas gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, padidindamas baltųjų kraujo kūnelių skaičių. Tai gali padėti organizmui kovoti su infekcijomis. Galiausiai, tai yra virškinimo gerinimo priemonė.

Apie masažo rūšis

Kad nauda būtų pati geriausia – svarbu mėgautis konkrečiu masažu, kurio poveikis atitiks Jūsų organizmo poreikius. Geriausia apie masažo rūšis yra kalbėtis su specialistais, kurie pirmiausia supažindina su tipais, aptaria jų esmines savybes ir nurodo – kuris galimai labiausiai tiks Jums.

Pavyzdžiui, dėmesiui vertas ir dažniausiai pasirenkamas yra klasikinis masažas. Tai bendras masažo tipas, kuris padeda atpalaiduoti raumenis, pagerinti kraujotaką ir sumažinti stresą. Sportininkams atliekamas specialus sportinis masažas. Šis masažo tipas padeda paruošti raumenis prieš treniruotę ir atsigauti po jos. Jis taip pat gali padėti sumažinti raumenų skausmą ir įtampą. Turintiems lėtinių ligų pasitarnaus giliųjų audinių masažas. Šis masažo tipas naudojamas siekiant atpalaiduoti įtemptus raumenis giliausiuose sluoksniuose. Jis gali būti naudingas žmonėms, kurie kenčia nuo lėtinių skausmų ar traumų.

Prieš išbandydami bet kokį masažo kursą pasitarkite su savo gydytoju, ypač jei turite kokių nors sveikatos problemų. Pasirinkite masažo terapeutą, kuris turi licenciją ir patirties. Venkite tokių, kurie dirba nelegaliai, neaiškiose vietose. Pasikalbėkite su savo masažo terapeutu apie savo poreikius ir tikslus. Masažo metu praneškite savo meistrui, jei jaučiate skausmą ar diskomfortą.

24-20sb

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode